Blev sugen på allt möjligt ikväll

(null)

Kött á la diavolo
  • 600 gr flankstek
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk hel fänkål
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk röd pesto
  • 2 msk balsamvinäger 
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 1msk oxfond
Garnering
30 gr rucola

  1. Skala och krossa vitlöken, stöt fänkål i en mortel. Blanda vitlök, fänkål, sambal oelek, salt och peppar.
  2. Bryn köttet i olja ca 2 minuter på varje sida. Tillsätt pesto, vinäger och vin. Bryn ytterligare 4 minuter. Lyft upp köttet och låt det vila. Häll på vatten och fond i pannan och låt det puttra ihop till sirapskonsistens, ca 15 minuter.
  3. Skär köttet i tunna skivor och lägg upp på ett fat. Häll över skyn och garnera med rucola.
  4. NJUT!

allt om mat





(null)

Friterade tortillabröd m brieost och min egengjorda persiljepesto, så gott 😉
(null)

Hasselbackspotatis
(null)

Guacamole  tortillachips 
(null)

Majs, ostar, chark och massa annat gott.

Therese var här också och förgyllde våran kväll med dessert !

Recept kommer i nästa inlägg 



Kommentera här: