Blev sugen på allt möjligt ikväll

Kött á la diavolo
- 600 gr flankstek
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk hel fänkål
- 1/2 tsk sambal oelek
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 msk rapsolja
- 2 msk röd pesto
- 2 msk balsamvinäger
- 1 dl rött vin
- 1 dl vatten
- 1msk oxfond
30 gr rucola
- Skala och krossa vitlöken, stöt fänkål i en mortel. Blanda vitlök, fänkål, sambal oelek, salt och peppar.
- Bryn köttet i olja ca 2 minuter på varje sida. Tillsätt pesto, vinäger och vin. Bryn ytterligare 4 minuter. Lyft upp köttet och låt det vila. Häll på vatten och fond i pannan och låt det puttra ihop till sirapskonsistens, ca 15 minuter.
- Skär köttet i tunna skivor och lägg upp på ett fat. Häll över skyn och garnera med rucola.
- NJUT!
|
|
|
|

Friterade tortillabröd m brieost och min egengjorda persiljepesto, så gott 😉

Hasselbackspotatis

Guacamole tortillachips

Majs, ostar, chark och massa annat gott.
Therese var här också och förgyllde våran kväll med dessert !
Recept kommer i nästa inlägg