Stekt torskrygg med medelhavssalsa
Älskar oliver men kanske inte i maten, vaxbönor har jag aldrig ätit och kapris har ju en liten speciell smak. Kan varmt rekommendera detta recept, det var inte sista gången vi gjorde detta.
Receptet hittade jag här www.ica.se
4 pers
Torsk
- 600 gr torskrygg
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peppar
- 1 msn neutral olja
- 1 msk smör
- 300 gr körsbärstomater
- 1 silverlök
- 1/2 kruka basilika
- 1 dl kalamataoliver
- 1 dl olivolja
- 3 msk kapris
- 1 krm salt
Tillbehör
- 1 msk olivolja
- 300 gr vaxbönor el haricot vert
- 4 skivor bröd (gärna levain)
Salsa : Dela tomaterna i mindre bitar, hacka lök och basilika.
Blanda ihop med resten av ingredienserna.
Tillbehör : Hetta upp oljan i en stekpanna och stek bönorna 3-4 min.
Salta och lägg åt sidan.
Stek brödet till det får fin färg.
Torsk : salta och peppra fisken, värm olja och smör. Stek fisken runt om i 1-2 minuter på högre värme tills den fått stekyta. Sänk värmen och fortsätt stek ytterligare ca 5 minuter.
Fisken är klar vid en innertemperatur på 56˚C.
Servera torsken med bönor salsa och bröd.
