ugnsbakad lax med asiatiska smaker och nudelsallad
Bakade av lax i ugnen med massa asiatiska smaker, sååå gudomligt gott. Lättlagat och snabbt. Gjorde en nudelsallad som också var sååå god.

500 gr lax
Havssalt efter smak
Olivolja
1 dl teriyakisås
1 dl sweetckilisås
1 msk färsk riven ingefära
3 pressade vitlöksklyftor
persilja hackad
1 st färsk chili
1 st limesaft
ca 2 msk rostade sesamfrön
sätt ugnen på 170 grader
lägg laxen i en form ringla på olivolja och salta. Ugnsbaka laxen ca 20-25 minuter.
Rosta sesamfrön i en stekpanna på medelvärme och låt de svalna.
Finhacka chili, persilja, pressa vitlök och blanda med övriga ingredienser.
Ta ut laxen, flytta över den till ett serveringsfat och häll över såsen.
Servera med nudlar eller ris.
Jag gjorde denna nudelsalladen till, gaaalet gott.

Nudelsallad
100 gr blandad sallad
1 msk limefrukt, pressad
1 tsk sesamolja
1 dl koriander, hackad
0,5 st chili, finhackad
0,5 gurka
2 tomater
100 gr böngroddar
4 msk jordnötter
1 st röd paprika
4 st salladslökar
1 st morot
100 gr nudlar, ägg eller glasnudlar
1 tsk fisksås
Thaidressing
1 tsk honung
2 msk sesamolja
1,5 lime, saften
1 dl koriander, hackad
1 tsk fisksås
1 msk färsk ingefära, riven
1 st vitlökklyfta
0,5 röd chili
Tillagning
Börja med dressingen. blanda ihop alla ingredienser och låt stå.
gör sedan nudelsalladen. Koka nudlarna och skjölj av dom i kallvatten. Låt rinna av.
Finstrimla morot, lök, sallad. Skär tomat, gurka, och paprika i bitar.
Blanda nudlar med grönsaker och resten av ingredienserna. smaka av om du vill ha mer av något.
Servera med laxen och ett gott glas vin till.
