Kycklingschnitzel m klyftpotatis

Tog fram ett paket kycklingfilé ur frysen, visste inte riktigt va jag skulle hitta på. Kycklingtacos va första tanken men så tråkigt.
städade, bakade lussebullar, tog fram adventsstakar och stjärnor, tapetserade klart hallen. Sen va det dags att komma på va jag skulle göra med kycklingen. Kollade runt lite på nätet och kom på att kycklingschnitzel har jag aldrig gjort så det fick det bli.
  (null)

(null)

Eftersom det var vanliga tjocka filleér så delade jag dom på längden och bankade ut dom lite mellan gladpack. Kryddade dom med paprikapulver, grillkrydda salt.
 
Sen var det dags för paneringen, vände först filleérna i mjöl sen ägg och till sist vände jag dom i panko. 
 
gjorde klyftpotatis i ugnen, klyftade först potatisen, hällde neutral olja i en bunke kryddade med lite grillkrydda och salt, vände ner potatisen i bunken hällde upp klyftorna i en ugnsform och skjuts in i ugnen på 225 grader.
 
Gjorde en sås på:
3 dl creme frachie
1 msk tomatpuré
1 msk sambal oelek
1 msk honung
1tsk curry
1 dl mango chutney
salt, peppar
 
Stekte schnitzlarna i rapsolja och smör, snåla inte på smöret.
 
Supergott, detta var inte sista gången jag gjorde detta.
 
Nu blir det en kopp kaffe och saffransbulle 
 
 

Kommentera här: